Web Analytics Made Easy - Statcounter

خراسان: محلی در انتهای بزرگراه آزادگان تهران در محوطه‌ای وسیع، کنار بوستان جنگلی آزادشهر که پارکینگ این بوستان خوانده می‌شود، جمعه‌ها وضعیتی دیگر دارد. فروشندگان و خریداران زیادی در سن و سال‌های مختلف از ساعات اولیه روز تاعصر به این جا می‌آیند تا سگ معامله کنند. آری این جا جمعه بازار سگ است... گفته می‌شود تنوع نژادی سگ‌ها در سراسر جهان بیش از ۳۴۰ نوع است که امروزه برخی از نژاد‌های این حیوان در زندگی آدم‌ها حضوری جدی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین حضور و نزدیک شدن سگ‌ها به انسان‌ها و زندگی شهری زمینه ایجاد این بازار و خرید و فروش سگ‌ها را به وجود آورده است. پرواضح است نگهداری از این گونه حیوانات در خانه به سبک امروزی در فرهنگ ریشه دار ایرانی‌ها که با آیین‌های اسلامی گره خورده است، هیچ گاه جایگاهی نداشته است، اما به هر روی برخی افراد به دلایلی به این سو سوق پیدا کرده اند.
تقریبا از همه قشر جامعه به جمعه بازار رفت و آمد دارند. تنوع خودرو‌های پارک شده در حاشیه محوطه بوستان که هر هفته باعث ایجاد ترافیک در بزرگراه هم می‌شود، بیانگرحضور سطوح مختلف جامعه از اشراف تا طبقه متوسط دراین بازار است. این که برپایی چنین بازاری دارای مجوز است یا نه، خودش جای تامل دارد، اما هرچه هست هرهفته آن هم در این شرایط کرونایی شلوغ‌تر از هفته قبل است و انگار هم به کسی ربطی ندارد. شرایط بهداشتی این حیوانات و این که این سگ‌ها چه بیماری‌هایی را ممکن است به انسان‌ها انتقال دهند، خود حدیث مفصلی است که شرحش جای مفصلی را می‌طلبد.
کرونا در سگ بازار
شیوع کرونا باعث نشده سوداگری این تجارت بی رونق باشد، حاضران در بازار با ماسکی روی صورت، سراسر این بازار را بالا و پایین می‌روند تا سگ مد نظر خود را بیابند. در ظاهر حساسیت‌های مراقبتی بالاست آن گونه که عمده مشتریان بعد از وارسی توله سگ‌ها در سبد‌های فروش و لمس آن‌ها دست خود را با محلول‌هایی که در کنار سبد‌ها قرار داده شده ضدعفونی می‌کنند، اما مشخص است که وضعیت بهداشتی بازار مساعد نیست و رعایت ضوابط بهداشتی با حدود ۲۰۰ قلاده توله سگ در انبوه جمعیت فروشنده و خریدار که مدام این حیوانات را از دستی به دست دیگر جابه جا می‌کنند، چندان معنایی ندارد.
سگ مهربان!
در این بازار سگ‌های دارای جثه کوچک یا به قولی سگ‌های آپارتمانی اقبال بیشتری دارند، بعضی خانواده‌ها همراه فرزندان کودک و نوجوانشان به این بازار آمده اند و طبیعی است که چشمان مشتاق بچه‌ها به این سگ‌ها خیره شده باشد. انگار قرار است این کودکان تنهایی شان را با این سگ‌ها پر کنند. سگ‌هایی با نژاد پومر، پیکی نیز، شیتسو و... که به سگ‌های مینیاتوری مشهورند. من هم شبیه این مشتری‌ها یک جا می‌ایستم. دختر نوجوانی از فروشنده می‌خواهد برایش توضیح دهد امتیازات سگ مد نظرش بر فلان نژاد دیگر در چیست؟ فروشنده هم برایش توضیح می‌دهد که پومر عروسکی؛ سگی مهربان، زیبا و در عین حال حساس و آسیب پذیر است. اگر محیط منزل تان آرام است، انتخاب خوبی کرده اید، اما اگر نیست بهتر است به سراغ خانواده شیتزو بروید که چینی و سازگارتر هستند؟!

سگ ماست خور ۱۵ میلیونی
به گشت و گذارم ادامه می‌دهم، یکی از خریداران از سگ فروش دلیل تفاوت قیمت زیاد بین توله‌های دو نژاد را می‌پرسد که من هم می‌شنوم: «ببین داداش من! این توله که قیمتش ۱۵ میلیونه اولا که شناسنامه سلامت داره، ثانیا وزنش از ۲ کیلو بیشتر نمیشه، خیلی مهربونه، سر و صداش نسبت به نژاد‌های دیگه خیلی کمتره، اخلاق و رفتارش خیلی زود مطابق شرایط دلخواه شما شکل می‌گیره...»‌
می‌گوید: «این توله ۴۰ روزه است و بهتره تا یک ماه به جای شیر به او ماست پروبیوتیک بدید تا خوب رشد کنه.» در پیگیری هایم متوجه می‌شوم که سگ‌های آپارتمانی چینی معروف به شیتزو و نژاد‌های متنوع دیگر آن و همچنین سگ‌های کوچک همچون گلدن رتریور، لابرادور رتریور، ژرمن شپرد، بیچون فرایز، بوستون تریر، کینگ چارلز اسپانیل و... در این بازار خرید و فروش می‌شود. حتی می‌گویند در این بازار گونه‌های کمیاب و نایاب هم پیدا می‌شود.
سگ ۷۰ میلیونی
در بخشی دیگر از محوطه این بازار سگ، سگ‌های بزرگ و قوی هیکل هم دیده می‌شوند که عمدتا دارای نژاد‌های خاص هستند و قیمت هایشان هم به نسبت ویژگی‌هایی که دارند از دو میلیون تا ۵۰ میلیون تومان و گاهی ۷۰ میلیون است. از بول ماستیف، بولداگ، دوبرمن، روتوایلر، کومندور، شین لو تا سگ مخوف سرابی که جثه عظیمی نسبت به سایر همنوعانش دارد.
درمانگاه سگ در سگ بازار
راه اندازی درمانگاه سیار حیوانات در حاشیه جمعه بازار سگ و غرفه‌های فروش غذا و لوازم مورد نیاز این حیوان هم چشم انداز جدید این بازار است که برای معاینه سرپایی هر سگ ۵۰ هزار تومان دریافت می‌کند. همچنین در حاشیه این بازار کار و کاسبی بوفه داران سیار نیز جور است و از ساندویچ فلافل، دل و جگر، فالوده بستنی تا چای و قلیان به مشتریان عرضه می‌شود. حالا خودتان تصور کنید وضعیت بهداشت در این بازار چگونه می‌تواند باشد.
مجاز یا غیر مجاز
در میان گشت و گذارم، با برخی که حدس می‌زنم در این بازار باسابقه محسوب می‌شوند همکلام می‌شوم. از صحبت‌های آن‌ها درمی یابم جمعه بازار سگ تهران یا به گفته آن‌ها “بازارهفتگی سگ” همیشه در این سال‌ها در محل‌های مختلف شهر برپا می‌شده، اما به دلیل متغیر بودن مکان آن، هیچ گاه نام و نشان دقیقی برای خودش نداشته است، اما از آن جایی که این بازار به تازگی در ضلع دیگر بزرگراه آزادگان یعنی جایی که مقابلش بازار پرنده فروشان تهران است، برپا شده، این تصور ایجاد می‌شود این جا هم بخش دیگری از بازار فروش حیوانات است. در عین حال موضوع را پیگیری کردم و دریافتم محوطه پارکینگ بوستان جنگلی آزادگان که حالا به عنوان جمعه بازار از آن بهره برداری می‌شود، دارای مالک خصوصی است و بدون مجوزی برای خرید و فروش سگ، از صاحب ملک به صورت هفتگی اجاره می‌شود. هرچند مرکز خرید و فروش پرندگان آزادگان دارای مجوز قانونی است، اما باز هم برخی گزارش‌ها حاکی است که در آن جا هم به صورت غیر مجاز حیواناتی مثل روباه، میمون و عقاب خرید و فروش می‌شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: جمعه بازار بازار سگ خرید و فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۳۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی

پس از ثبات نسبی شرایط منطقه‌ای ترمز بازار دلار و طلا کشیده شد و قیمت‌ها به اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه نزدیکتر شدند, به نظر می‌رسد طلا فروشان تمایلی به فروش در این قیمت‌ها ندارند این رفتار نوعی مقاومت در برابر کاهش قیمت‌ها محسوب می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل, طلا فروشان از دیرباز جزو قشر مرفه جامعه بوده و از ثروتمندان هر شهری و دیاری محسوب می‌شوند. اما خبر مربوط به پرداخت مالیات و مخالفت و اعتراض زرگران در خصوص  ارزان شدن قیمت طلا و تلاش دولت برای شفاف سازی و مبارزه با قاچاق قابل درک نیست.

محمد حسن زاده استاد اقتصاد دانشگاه‌های اردبیل اظهار داشت: بدیهی است که حفظ وضعیت موجود برای آنها عالی است. برای ادامه این وضعیت لازم باشد، اعتصاب می‌کنند، طلا نمی‌خرند و طلا نمی‌فرشند. البته چرا اگر قیمت طلا پایین آمده باشد، طلا می‌خرند اما تمایلی به فروش ندارند. مثل همین روزها که طلا کمی (بله فقط کمی) ارزان شده و تمایلی به فروش ندارند اما علی‌رغم اعتصابشان خرید دارند. اگر اعتصابشان در اوج قمیت طلا بود شاید می‌شد جور دیگری تفسیر کرد، اما حالا که کمی طلا ارزان شده، اعتصاب معنای متفاوتی می‌دهد.

طلافروشان  تمایلی به اعلام موجودی سرمایه خود ندارند

وی افزود: برخی از واحدهای صنفی علت اعتصاب را «ابهامات سامانه جامع تجارت» اعلام می‌کنند. ابهام اصلی این است که آنها تمایلی به اعلام موجودی سرمایه خود ندارند، چون ممکن است قانون مالیات بر عایدی سرمایه دامن آنها را هم بگیرد و دیگر نتوانند مالیاتی در حد کارمندان با حقوق پایین پرداخت کنند و یا معاف از مالیات شوند. ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت قدم آغازین اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه است که طبیعتا دارندگان سرمایه تمایلی به ثبت اطلاعات در این سامانه ندارند.

صدور صورتحساب الکترونیکی نیز یکی دیگر از دلایل آنها برای تعطیلی بازار است

یکی از فعالان بازار می‌گوید:«با شرایط جدید خیلی از افراد نخواهند توانست حتی 2 گرم طلا خریداری کنند.» نمی‌دانم باور کنم که آنها نگران خرید 2 گرم طلا توسط مردم هستند یا نگران پراداخت مالیات.

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: صدور صورتحساب الکترونیکی نیز یکی دیگر از دلایل آنها برای تعطیلی بازار است. ارائه صورتحساب الکترونیکی موجب شفافیت در فروش کالا شده و درآمد و هزینه آنها را به طور دقیق نشان خواهد داد. بدیهی به نظر می‌رسد که هرگونه شفافیت در دخل و خرج این صنف، آنها از گروه پرداخت‌کنندگان ماهانه 800 هزار تومان مالیات خارج خواهد کرد. پس تا جایی که ممکن است باید از اجرای آن سرباز زد. لازم باشد فعلا اجرای آن را به دلیل عدم آشنایی با سامانه به تأخیر انداخت تا ببینیم بعدها چه می‌شود (کاری که قبلا انجام شده و فرصت سه ماهه به پایان رسیده است.)

مقاومت طلا فروشان در برابر کاهش قیمت‌

محمد حسن زاده  بیان کرد: در فروردین ماه امسال به دلایل سیاسی و همچنین تحولات منطقه‌ای قیمت دلار و قیمت طلا روند صعودی به خود گرفت و در اواخر این ماه به اوج خود رسید. پس از ثبات نسبی شرایط منطقه‌ای ترمز بازار دلار و طلا کشیده شد و قیمت‌ها به اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه نزدیکتر شدند. به نظر می‌رسد طلا فروشان تمایلی به فروش در این قیمت‌ها ندارند و در واقع قیمت‌ مرجع را همان قیمت‌های اوج فروردین ماه در نظر می‌گیرند. این رفتار نوعی مقاومت در برابر کاهش قیمت‌ها محسوب می‌شود.

مالیات طلافروشان به طور میانگین 9 میلیون و 600 هزار تومان در سال است

سخنگوی سازمان امور مالیاتی می‌گوید: مالیات طلافروشان در یک سال گذشته آنچه که ابراز کردند، به طور میانگین 9 میلیون و 600 هزار تومان بوده است. یعنی ماهانه فقط 800 هزار تومان! اشتباه تایپی نیست، واقعا به طور متوسط هر واحد صنفی ماهانه فقط 800 هزار تومان مالیات پرداخت کرده است. با حقوق کارمندی و مالیات کارمندی مقایسه کنید. نگاهی به فیش حقوقی خود بیاندازد و ببینید چقدر از یک طلا فروش ثروتمندتر هستید! البته فقط در پرداخت مالیات.

به گزارش خبرگزاری تسنیم عدالت مالیاتی یکی از اصول اساسی چارچوب مالیات‌ستانی در تمامی کشورهای جهان محسوب می‌شود و لازم است دولت و سازمان امور مالیاتی کشور اجرای این اصل در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام/131/.

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • جمعه بازار ؛ محمد نوری
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول