Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی که چیزی بیش از یکماه از اکران فیلم های نوروزی می گذرد اما به دلیل شروع ماه رمضان درصدی افت در فروش فیلم‌های سینمایی رخ داد.

رقم کل فروش فیلم های سینمایی تا روز شنبه ۲۷ فروردین‌ماه ۵۰ میلیارد و ۵۴۶ میلیون است؛ رقمی که از فروش بلیت به تنها ۱ میلیون و ۴۹۲ هزارنفر به دست آمده. یادآوری رقم ۸۳ میلیونی جمعیت ایران، شاید بیشتر کمک کند تا متوجه شویم که سینما و اکران سالن نمایش در ایران تا چه اندازه مقبولیت دارد؛ پربیراه نبوده است که کنشگران فرهنگی به خصوص در یک دهه اخیر دائما در مورد کوچک شدن سبد فرهنگی خانوار ایرانی هشدار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس می توان به سادگی متوجه شد که این رقم بزرگ ۵۰ میلیاردی عمدتا به دلیل افزایش قیمت بلیت حاصل شده است و نه لزوما افزایش مخاطب سینمارو. از سوی دیگر باید توجه داشت که چیزی نزدیک به نیمی از این رقم فروش صرفا از فروش یک فیلم (سگ‌بند) حاصل شده است و نیم دیگر از فروش شش فیلم.

این موضوع نشان می‌دهد که برای همین بخش سینمارو هم لزوما سینمای تجاری و آنچه عمدتا از آن تحت عنوان صرف هزینه برای دوساعت خندیدن و نه چیز دیگر یاد می شود، اهمیت دارد.

همه این موارد مسائل و مباحث جامعه شناختی و روانشناختی مهمی هستند که به آرامی و تدریجی در حال تغییر فرهنگ ایرانی هستند و هرکدام می توانند موضوع ضروری پژوهشی جامع باشند.

در این میان نگاهی به ارقام فروش فیلم‌های سینمایی اکران نوروزی (با استناد به ارقام اعلام شده از سوی سمفا - سامانه مدیریت فروش و اکران سینما) تصویر و تصوری از ژانرهای مورد علاقه مردم را تسهیل می‌سازد.

سگ بند؛ همچنان می‌فروشد و بالا می‌رود

فیلم سینمایی سگ‌بند از همان روزهای آغازین اکران (به جز چند روز محدودی که در سایه فیلم پرسروصدای موقعیت مهدی) فروش بالایی را تجربه کرد؛ این فیلم در زمانی حدود یک ماهه که به اکران مردمی درآمده موفق شده است تا به بالاترین فروش جدول رسیده و با رقم ۲۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اختلاف قابل توجهی را با سایر فیلم‌ها در حال اکران به دست آورد.

سگ‌بند در حالی با اختلاف بیش از ۱۲ میلیاردی در مقایسه با فیلم دوم جدول (موقعیت مهدی) قرار دارد که ۳۵ سالن اکران کمتر از این فیلم در اختیار داشته است.

سگ‌بند (یکی از فنون کشتی پهلوانی) اثری کمدی به کارگردانی مهران احمدی با بازی امیر جعفری، بهرام افشاری، مرحوم سیروس گرجستانی، نازنین بیاتی، بهاره کیان افشار است.

مهران احمدی که پیش از این مصادره را به تهیه کنندگی محمدحسین قاسمی ساخته بود، حالا در سگ‌بند این همکاری را دوباره تکرار کرده است.

موقعیت مهدی؛ خداحافظی با جایگاه اول فروش

موقعیت مهدی به رغم اقبال خوب، تبلیغات بسیار و توجهات متعددی که نسبت به آن وجود داشت تاکنون جایگاه دوم فروش را در اختیار داشته است.

این فیلم که در روزهای ابتدایی اکران در آخرین روزهای سال ۱۴۰۰ پرفروش ترین فیلم اکران بود، پس از واگذاری جایگاه اول به فیلم سگ‌بند در سال ۱۴۰۱ همچنان در پله دوم ماند و با فروش روزافزون فیلم سگ‌بند اختلاف بسیاری با رقم فروش این فیلم پیدا کرد.

رقم فروش موقعیت مهدی در شرایطی که بیشترین تعداد سالن اکران را در اختیار داشته (۴۲۸ سالن) تا به امروز (۲۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۱) ۸ میلیارد و ۹۵۸ میلیون بوده است.

موقعیت مهدی اولین ساخته هادی حجازی‌فر در مقام کارگردان است؛ کارگردانی که پیش‌تر او را به دلیل نقش‌های پرشور و فعالش به خصوص در آثار مهدویان می‌شناسیم؛ البته اولین تجربه حجازی‌فر در چهلمین جشنواره فیلم فجر تجربه‌ای موفق بود که جوایزی متعددی را برایش به ارمغان آورد.

موقعیت مهدی که نسخه‌ای سریالی را هم در دست ساخت دارد، فیلمی در حوزه دفاع مقدس است و روایتی از ایثار و شهادت حمید و مهدی باکری را در دل خود دارد.

هادی حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید حجازی‌فر و معصومه ربانی‌نیا از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

شادروان؛ قصه‌ای تکراری که خوب می‌فروشد

شاید کمتر کسی تصور می‌کرد که یک فیلم معمولی با قصه ای تکراری در مورد فقر و حاشیه نشینی بتواند در جدول فروش با اختلافی نزدیک به فیلم تحسین شده موقعیت مهدی قرار گیرد.

شادروان به لطف نقدهای مثبتی که در حین چهلمین جشنواره فیلم فجر و پس از آن دریافت کرد موفق شد تا در جدول اکران به جایگاه خوبی دست پیدا کند و تا به اینجا ۷ میلیارد و ۶۲۰ میلیون بفروشد.

شادروان اثری است که کارگردانش آن را یک فیلم کمدی نمی‌داند و آن را فیلمی با رگه‌های طنز معرفی می‌کند که مفرح است؛ در نقطه مقابل اما هیات انتخاب و داوران جشنواره چهلم و البته مخاطبان، شادروان را فیلمی کمدی توصیف می‌کردند.

شادروان دومین اثر حسین نمازی است که فیلمبرداری آن در اطراف تهران انجام شده و ماجرای زندگی یک خانواده حاشیه‌نشین را روایت می‌کند.

رضا رویگری، بهرام ابراهیمی، ایمان برات‌پور، سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند

روز صفر؛ پلۀ چهارم و جایگاهی متزلزل

روز صفر که با توجه به ماهیت و قصه‌اش پیش بینی می شد جایگاه خوبی در گیشه داشته باشد، در رقابت با سایر آثار تا به امروز در جایگاه چهارم قرار گرفته و به فروش ۵ میلیارد و ۸۸۹ میلیون تومانی دست یافته است.

روز صفر که پس از فیلم خوش ساخت شبی که ماه کامل شد، ساخته شد روایت دیگری از زندگی عبدالمالک ریگی است؛ روایتی دیگر که این بار با درون‌مایه‌های اکشن و هیجانی به دستگیری عبدالمالک ریگی و بازگرداندن آن به ایران اشاره دارد.

روز صفر ساخته سعید ملکان فیلمی است که در دوره سی و هشتم جشنواره فیلم فجر اکران شد؛ فیلمی که به لحاظ مضمون (دست گذاشتن بر قصه زندگی و فعالیت‌های عبدالمالک ریگی) یادآور فیلم سال گذشته‌اش شبی که ماه کامل شد، بود؛ فیلمی که ترکیبی از فضای امنیتی و اکشن را توامان دارد و در همان دوره از جشنواره (۳۸) مورد اقبال قرار گرفت به طوری که یکی از شانس‌های احیای گیشه سینماها به شمار می‌رفت اما فراگیری کرونا اکرانش را به تعویق انداخت.

امیر جدیدی و ساعد سهیلی از بازیگران اصلی این فیلم هستند.

مرد بازنده؛ مهدویان همچنان به دنبال ملکان

محمدحسین مهدویان که آخرین اثرش در شبکه نمایش خانگی زخم کاری با اقبال قابل قبولی مواجه شد و سابقه و تجربه مطلوبی از حضور در ترکیب‌های نوروزی را در کارنامه دارد؛ امسال با فیلم مرد بازنده با فضایی جنایی، امنیتی و درام در جدول فروش حضور دارد.

اثر متاخر محمدحسین مهدویان فیلم مردبازنده آنچنان که باید اثر مقبولی نبود و پس از گذشت بیش از یکماه اکران و به رغم برخورداری از ۳۱۶ سالن سینمایی تنها ۴ میلیارد و ۹۴۶ میلیون تومان فروخته است.

همانند سریال زخم کاری، جواد عزتی بازیگر محوری مرد بازنده است و رعنا آزادی‌ور، بابک کریمی، آناهیتا درگاهی، مهدی زمین‌ پرداز از جمله بازیگران آن هستند.

گل‌به خودی؛ سینمای همیشه در حاشیۀ کودک و نوجوان

گل به خودی به کارگردانی احمد تجری فیلمی است که برای رده سنی کودک و نوجوان ساخته شده؛ فیلمی با بازیگرانی غیرسلبریتی که از شروع فروش، رده پنجم را در اختیار داشت و همچنان در همان پله پنجم قرار دارد.

گل به خودی موفق شده است تا ۲۷ فروردین‌ماه به فروش ۹۵۳ میلیون تومانی دست پیدا کند. گل به خودی فیلمی به نویسندگی احمد تجری و لاله قهرمانی تهیه‌کنندگی علی قائم مقامی محصول سال ۱۳۹۹ است که در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت.

داستان این فیلم قصه آمال و آرزوهای چند کودک است که در پرورشگاه زندگی می کنند و به کمک چند عروسک وارد ماجراهایی فانتزی و پر استرس می شوند. محمدرضا علی نیا، شقایق فراهانی، نسیم ادبی و علیرضا استادی از جمله بازیگران این فیلم هستند.

قدغن؛ همچنان در قعر جدول

قدغن که در نهایت با تایید سازمان سینمایی به اکران نوروزی رسید، با وجود شروع نمایش از ۱۸ اسفندماه تا به امروز فقط حدود ۶ هزار و ۳۶۴ بلیط فروخته و به فروش ۲۱۷ میلیونی دست پیدا کرده است تا به این ترتیب نامش به عنوان کم‌ تماشاگرترین فیلم اکران نوروزی تاکنون ثبت شود.

قدغن به کارگردانی مجید مافی داستانی اجتماعی با بازی سام درخشانی، ساناز سعیدی، افسانه چهره‌آزاد، محمود جعفری، علیرضا استادی، ونوس کانلی، کریم امینی و رزا بیات است.

برچسب‌ها بهرام افشاری دفاع مقدس محمد حسین قاسمی ژیلا شاهی سینمای ایران جشنواره فیلم فجر مهران احمدی اکران نوروزی هادی حجازی فر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهرام افشاری دفاع مقدس محمد حسین قاسمی بهرام افشاری دفاع مقدس محمد حسین قاسمی ژیلا شاهی سینمای ایران جشنواره فیلم فجر مهران احمدی اکران نوروزی هادی حجازی فر جمله بازیگران جشنواره فیلم فجر اکران نوروزی موقعیت مهدی گل به خودی حجازی فر روز صفر سگ بند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۶۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار فحش های مسعود فراستی به ایستگاه "مست عشق" رسید/ منتقد یا لات سر کوچه سینما ؟!

عصر ایران ؛ جعفر محمدی - این چند فحش را - با پوزش فراوان - بخوانید:
بی همه چیز
آشغال
گدا
مفلوک
بی غیرت
...
این ها را لات سر کوچه در یک دعوا نگفته است؛ به اصطلاح نقدهای مسعود فراستی است که درباره چند فیلم گفته است، کسی که با اعتماد به نفس عجیبی، خود را به عنوان یک منتقد سینما معرفی می کند و آدمی را یاد سریال "مرد هزار چهره" مهران مدیری می اندازد!

او سال هاست که با فحش دادن به فیلم های مطرح ایرانی، نان می خورد و هر چه فیلم بهتر و قوی تر و معروف تر باشد، فحش های آبدارتر می دهد و چون مردم به تماشایش می نشینند، فکر می کند لابد حرف مهمی زده که کلی آدم دارند نگاهش می کنند؛ حال آن که هر دعوا و معرکه ای، همواره کلی تماشاچی دارد و معنایش تایید و تشویق نیست! البته بعضی ها همین که دیده شوند، ارضا می شوند و اعتقاد عجیبی دارند به این که بدنامی، بهتر گمنامی است!

در اثبات این که مسعود فراستی، درگیر ماجرای مرد هزار چهره در زندگی واقعی شده و در واقع منتقد سینما نیست همین بس که با صراحت و همان اعتماد به نفس کاذبش به منتقدانش می گوید که اصلاً فیلم ها را بدون این که ببیند نقد می کند و سپس سینه سپر می کند که اگر مردش هستید جلوی نقدهای من بایستید، ببنیم می توانید بایسیتد؟ نمی توانید، هیچ کدام تان نمی توانید، برای این که نه سوادش را دارید، نه خیلی چیزهای دیگرش را و نه ...ش را ! (جای نقطه چین هم باز از همان حرف های غیرقابل پخش می گوید و در فیلم منتشره از این مصاحبه نیز آن قسمت را "بوق" گذاشته اند).

این سطح ادب و ادبیات یک منتفد سینماست که انتظار می رود پیش و بیش از هر چیزی، دارای شخصیتی متین و فرهنگی باشد.

همان گونه که هر تعمیرکاری، جعبه ابزاری دارد که با آنها کارهایش را پیش می برد، فراستی نیز جعبه ای پر فحش ها از بیچاره و الکن و مضمحل تا بی غیرت و بی همه چیز و حتی بووووووق دارد که عصای دستش است!

او بعد از این که فیلم سینمایی "مست عشق" به کارگردانی فیلمساز شهیر کشورمان "حسن فتحی" توانست به رکوردهای عجیبی در تاریخ سینمای ایران برسد، دوباره بساط پهن کرده و جعبه فحش هایش را گشوده است تا از فرصت احتمالاً تکرار نشدنی "مست عشق"  استفاده کند و بدان بیاویزد و چند روزی تیتر و سوژه شود و حالش خوش گردد!



فراستی در فحاشی - و نه نقد - جدیدش مست باز هم به کلی گویی های مرسوم اش تمسک کرده و درباره "مشت عشق" گفته است: یک فیلم بد تلویزیونی است که تنها دو سه نمای سینمایی دارد، با یک دوبله فاجعه و تدوین آشفته و یک کارگردانی بد و دو بازی بسیار بد، یک بازی اور اکت شمس و یک بازی مفلوک مولانا... فیلم شأنیت ندارد و از این آشغال های مرسوم ملولیم!

می بینید؟ دوباره از همان واژگان آشنای خودش استفاده کرده است: بد، مفلوک، بی شأن، آشغال! لااقل روی دایره واژگان فحشش کار نمی کند که کمی گسترده شان کند! یک سری کلمات بی ادبانه در چنته دارد که هر برای هر فیلمی هر کدام شان به دهانش آمد می گوید! و حالا این ها را خرج "مست عشق"ی کرده است که یکی از بزرگ ترین و موفق ترین کارگردانان ایرانی (حسن فتحی) با حضور دو تن از بهترین بازیگران این کشور (شهاب حسینی و پارسا پیروزفر) ساخته است؛ فیلمی که از جوانانی که بهره چندانی از باغ ادبیات و عرفان ایرانی ندارند تا بزرگانی مانند میرجلال الدین کزازی که از قطب های فرهنگ و ادب ایران هستند، سرمست آن شده اند و برای اولین بار در سال های اخیر، یک فیلم غیر کمدی با آن هم با موضوع "شمس" و "مولانا" صدر نشین فروش شده و کار به سئانس های فوق العاده هم کشیده است.

جالب و بی ربط (!) اینجاست که فراستی چون نمی خواهد به دلایل این استقبال بی نظیر اعتراف کند، می گوید "اگر"(!) فیلم خوب بفروشد، دارد از کتاب "ملت عشق" سود  می برد!  "گویا" جناب فراستی هم قائل به ربط نیست!
سپس دلیل بعدی را چنین می گوید: به خاطر این است که بعد از "فسیل" اکران شده است.
این درحالی است که فسیل یک فیلم کمدی است و مست عشق، تاریخی و هنری و اینجا باید گفت که فراستی "قطعاً" قائل به ربط نیست!

به راستی اگر قرار بود آثاری که بعد از فسیل اکران شده اند پرفروش باشند، اکنون با فیلم هایی روی پرده مواجه نبودیم که نتوانسته اند به اندازه هزینه تولیدشان بفروشند.

البته خوشبختانه، دیر زمانی است که کسی مسعود فراستی و به اصطلاح نقدهایش را جدی نمی گیرد و حداکثر به او به چشم یک سوژه فان نگاه می کنند. فقط افرادی مانند من هنوز به او توجه می کنند تا اگر از فیلمی بد گفت، مطمئن شوند که یک فیلم خوب روی پرده سینماهاست و به تماشایش بروند.

بعد از تحریر 1 :
مرحوم چخوف ، داستان نویس نامدار روسی درباره منتقدان هنری می گوید که آنها مانند خرمگس هایی هستند که اسب های در حال شخم زدن زمین را نیش می زنند و آنها را از کار باز می دارند. گو این که می خواهند بگویند: نگاهم کنید، من هم هستم و چیزی نیست که نتوانم درباره اش وز وز کنم!

بعد از تحریر 2 :
ای کاش مسعود فراستی که گویا خود را خداوندگار سینما می داند و بقیه را به بی سواد متهم می سازد، جرات کند و نه یک فیلم سینمایی که یک فیلم کوتاه بسازد و در معرض نقد منتقدان قرار دهد؛ فیلمی که آشغال و بی غیرت و مفلوک و گدا و بی همه چیز نباشد!

بعد از تحریر 3 :
با موفقیت بی نظیر "مست عشق" ، کاملاً قابل پیش بینی بود که عملیات تخریب آن، کلید بخورد؛ عجالتا به همین اشاره کوچک بسنده می کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اعتراف یک فیلمساز: من از نزول خوارها پول می‌گرفتم تا... بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر) موزیک ویدیو فیلم «مست عشق» : تو مرا جان و جهانی چه کنم جان و جهان را . . . هستی تا سرمستی؛ به بهانه فیلم «مست عشق» «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران

دیگر خبرها

  • قطار فحش های مسعود فراستی به ایستگاه "مست عشق" رسید/ منتقد یا لات سر کوچه سینما ؟!
  • پاری سن ژرمن ۰ - ۱ دورتموند / نخستین فینالیست لیگ قهرمانان در شب بدشانسی پاریسی‌ها مشخص شد
  • پاری سن ژرمن ۰ - ۱ دورتموند / نخستین فینالیست لیگ قهرمانان در شب بدشانسی پاریسی‌ها معلوم شد
  • آیفون ۱۵پرومکس، پرفروش‌ترین گوشی جهان شد
  • شهرستان بروجن میزبان نخستین جشنواره اقوام و سنن ایرانی
  • عکس| ستاره محروم فرانسه بازیگر شد!
  • باورتان می‌شود این گوشی تلفن همراه، پرفروش‌ترین در جهان است؟
  • استقبال از «گارفیلد» در اولین هفته فروش/ یک فیلم خانوادگی
  • مراسم یادبود صدای ماندگار ورزش امروز برگزار می شود
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟